Semir Tuce doživio srčani udar

Legendarni bh. fudbaler Semir Tuce (57) doživio je srčani udar.

Švicarski mediji javljaju da je legenda mostarskog Veleža u srijedu 22. aprila doživio srčani udar u svom domu Kriensu i odmah je podvrgnut operativnom zahvatu, prenosi Sportsport.

Operacija je prošla uspješno. Tuce je već počeo proces oporavka, što su svakako veoma dobre vijesti za sve ljubitelje fudbala u Bosni i Hercegovini.

Semir Tuce je ikona mostarskog Veleža. Član je čuvene generacije iz 80ih godina koja je vrhunac dostigla osvajanjem Kupa Maršala Tita 1986. godine.

Tuce je u Švicarskoj od 1989. godine. Potpisao je za ekipu Luzerna za tada rekordnih i nevjerovatnih 1.9 miliona franaka.

Za ovaj švicarski tim Tuce je igrao šest godina. U tom periodu je osvojen Kup Švicarske 1992. godine, a odluku o završetku karijere donio je 1995. godine.

Tuce je imao samo 31. godinu kada je odlučio da okonča igračku karijeru i ostat će upamćen kao jedan od najvećih igrača u historiji mostarskog Veleža.

Za reprezentaciju Jugoslavije ovaj nekadašnji fudbaler je upisao sedam nastupa i zabio je dva gola.

Što se klupske karijere tiče u Veležu je nastupio 173 puta i zabio je 55 golova, dok je u dresu Luzerna postigao 28 pogodaka u 116 utakmica.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79