Šemsa Suljaković kroz suze: Strašno me je pogodila Džejeva smrt

Šemsa Suljaković duboko je potresena i tužna zbog smrti kolege i prijatelja Džeja Ramadanovskog.

– Upravo plačem , baš me pogodilo… Džej  je iz te generacije Sinan, “Južni vetar”… Baš smo se fino družili. Sjećam se kad je snimio “Nedelju” došao je u studio “Južnog vetra” i kaže mi: “Hajde da nešto poslušaš.” U autu mi je pustio pjesmu i ja mu kažem:”Pa, što si je morao snimiti”…Toliko je bila dobra – prisjeća se Šemsa.

Džej Ramadanovski

Džej Ramadanovski

Govori kako nakon operacije srca Džej nije nimalo usporio.

– Živio je onako kako je on htio – dodaje Šemsa za Avaz.

Proslavljeni srbijanski i regionalni pjevač Džej Ramadanovski preminuo je danas u 56. godini. Preminuo je uslijed zatajenja srca, navode srbijanski mediji.

Džej je u nedavnom intervju izjavio da je u strogom karantinu zbog zdravstvenih problema koje ima i da bi viruskorona bio poguban za njega.

Rođen je u višečlanoj porodici obućara Mazlama i radnice Gradskog Zelenila Barije Ramadanovski kao jedino muško dijete. Porodica Ramadanovski vodi porijeklo iz opštine Resan u Makedoniji. Rane godine života provodi u Skenderbegovoj ulici na Dorćolu. Nakon razvoda roditelja izvjesno vrijeme provodi živeći sa bakom po majci, da bi poslije zbog sklonosti ka maloljetničkoj delinkvenciji vrijeme do punoljetstva proveo po domovima za vaspitanje djece i omladine.

U toku boravka u domu izučava autolakirerski zanat i nakon odsluženja vojnog roka posao dobija u Industriji poljoprivrednih mašina “Zmaj” gdje se ne zadržava dugo. U to doba muzikom se bavio amaterski.

Upoznavši se sa Marinom Tucaković, odlučuje se na prvi ozbiljniji korak u bavljenju muzikom. Sa pjesmom “Zar ja da ti brišem suze” učestvuje na festivalu MESAM 1987. godine i osvaja drugo mjesto. Tokom 1990-tih bio je popularan u cijeloj nekadašnjoj Jugoslaviji a naročito u Srbiji, Makedoniji, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Dok je bio na vrhuncu popularnosti pravio je turneje po inostranstvu (u Njemačkoj, Švedskoj, Kanadi, SAD…)

Džej se takođe pojavio u filmu iz 1989. godine „Hajde da se volimo 2“, gdje je izveo jednu od svojih, tada popularnih pesama, ”Slažeš li se ti”.

Na Grand festivalu 2008. godine je osvojio drugo mejsto sa pjesmom „Imati pa nemati“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79