Šemsudin Mehmedović: Bakir ima nasljednika, ali ga ne vidim! (VIDEO)

RS ne smije dobiti ni dana, a kamoli 6 mjeseci za realizaciju Zaključaka NSRS o vraćanju nadležnosti

Pozivam na konferenciju Bosanskih građana (Bošnjaka, Srba i Hrvata i Ostalih) kako bi se potpisala Deklaracija o pravnom povratku na RBiH. Ukoliko se odbije ideja o takvoj hitnoj konferenciji, proRBiH snage trebaju same napraviti takvu konferenciju i proglasiti:

Okupaciju teritorija BiH od strane odstupnika od Daytonskog mirovnog sporazuma.

Podignuti optužbe i međunarodne tjeralice protiv svih inicijatora i učesnika NSRS koji su glasali za zaključke.

PIC-u i OHR-u treba dati rok (15 dana) za podršku u dizanju optužnica protiv svih učesnika državnog udara.

Otkazati sve pregovore koji su u toku.

Obratiti se međunarodnim potpisnicama Daytona i obavijestiti ih da je RS stavila Dayton van snage i da je započet postupak vraćanja uređenja BiH kao Republike.

Obavijestiti predstavnike USA i EU da su dopustili RS-u da zauzme ucjenom nadmoćni položaj kako bi pregovarala i izvedu državni udar.

Obavijestiti vlade Austrije, Velike Britanije i Njemačke čiji su diplomati bili Visoki predstavnici u vrijeme donošenja odluka Visokih predstavnika / OHR-a kojima je Dayton usklađivan s načelima mirovnog sporazuma o integraciji države da su njihove države izgubile autoritet pred građanima BiH.

Hitno oformiti vanredni diplomatski tim koji bi bio sastavljen od bosanskih političara koji su učestvovali u Dejtonskim pregovorima ili radu Skupštine BiH u vezi s prihvatanjem Dejtonskog mirovnog ugovora.

Pozivamo sve probosanske snage da u svojim izjavama stave do znanja da su postupci međunarodnih pregovarača u ovim pregovorima zapravo kreiranje Plana Z4 koji je predviđao (neuspjelu) mirnu reintegraciju okupiranih teritorija Hrvatske i nakon koji su slijedile akcije Oluja i Bljesak.

Dodikov cilj nije samostalnost RS-a, nego da RS postane sastavni dio Srbije! Čoviću je Izborni zakon alat da ostvari svoj cilj, a cilj je da stvori treći entitet i pripoji ga Hrvatskoj! BiH da se vrati u RBiH! Na Dodikove radikalne poteze treba reagovati još radikalnijim mjerama! Bakira su savjetovali loši savjetnici! Neki su se začešljali i misle da bi mogli biti Bakirovi nasljednici!

HDZ je zamijenio ulogu SNSD-a u Parlamentu! Dodiku uskoro dolazi na naplatu londonska berza! Međunarodna zajednica Dodika pokušava novcem odobrovoljiti i nagovoriti da ne radi to što radi! Dodik je budući stanovnik Centralnog zatvora! Ne bi bilo dobro da se novac prema RS-u pusti prije sankcija! Ne treba ulagati u RS dok se ne riješe problemi! Neka Dodik i Čović dođu u Parlament da razgovaramo, a ne u kafanu!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79