Šemsudin Mehmedović i zvanično ispunio uvjete za kandidata za predsjednika stranke SDA

Šemsudin Mehmedović i zvanično je obavijestio Glavni odbor SDA BiH i Izbornu komisiju SDA da je kandidat za predsjednika SDA.

“Na osnovu člana 57. stav (2) Statuta Stranke demokratske akcije, člana 5.1 stav 2. tačka 2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije, a u skladu sa Uputstvom za izbor delegata 8. Kongresa i predlaganje kandidata za izbor centralnih organa SDA, podnio sam prijavu kandidature za predsjednika SDA koji će se birati na 8. Kongresu SDA.

Prijavu moje kandidature, u skladu sa navedenim članovima Statuta i Pravila izbornog postupka, podržava 19 (devetnaest) općinskih organizacija SDA (spisak pristiglih kopija nominacija dostavljen Izbornoj komisiji SDA u prilogu). U dozvoljenom roku nije bilo žalbi na nominacije, koje su dostavljene Regionalnim i Kantonalnim odborima stranke, kao i centrali SDA”, naveo je Mehmedović u saopćenju.

On je od Izborne komisije SDA zatražio da ga uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA.

“S obzirom da sam ispunio neophodne uslove da u skladu sa aktima SDA budem kandidat za predsjednika SDA, danas sam, na osnovu člana 5.2. Pravila izbornog postupka u Stranci demokratske akcije zvanično uputio Izbornoj komisiji SDA BiH prijavu moje kandidature očekujući da me uvrste na kandidatsku listu za izbor predsjednika SDA.

Na osnovu ovlasti iz člana 148. Statuta i člana 3.7. Pravila izbornog postupka očekujem da Izborna komisija SDA osigura integritet izbornog procesa, jednake uvjete za sve kandidate u prezentaciji svojih programa delegatima Kongresa, kao i jednak broj članova biračkih odbora i posmatrača”, istakao je Mehmedović.

Na kraju je nabrojao koje su to općinske organizacije sve dale podršku njemu.

“Moju kandidaturu su podržale slijedeće OO SDA: Tešanj, Vareš, Doboj Jug, Teslić, Kotor Varoš, Čelinac, Skender Vakuf, Banja Luka, Prnjavor, Srbac-Bos.Kobaš, Vukosavlje, B. Brod, Derventa, Modriča, Bos. Šamac, Foča, Rogatica, B. Novi, i Gornji Vakuf”, naveo je Mehmedović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79