Šemsudin Mehmedović otkrio da je spreman preuzeti SDA od Bakira Izetbegovića

Zastupnik SDA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Šemsudin Mehmedović otkrio je u emisiji Face to Face da li će se kandidirati za mjesto predsjednika stranke na Kongresu koji će se održati u oktobru.

– Po pravilima SDA ne postoji mogućnost da se bilo ko sam kandiduje za predsjednika stranke. Očekujem da predsjednici odbora dobro razmisle koga će kandidovati. Do sada sam pokazao da imam hrabrosti i snage i da se ne bojim odgovornosti. Ako me kandiduju spreman sam da preuzmem odgovornost – rekao je Mehmedović.

Dodao je da bi se SDA preporodila sa novim ljudima.

– Znam šta bih napravio kada bih postao predsjednik SDA. Bh. društvo se može ujediniti na jednoj bosanskoj ideji, a to je da je BiH bosanska stvar, ni bošnjačka, ni srpska, ni hrvatska. Spajanje društva se može napraviti samo na ideji bosanstva i ubijeđen sam da se to može. Treba nam BiH bez etničkih podjela uz poštivanje etničkog kao kolektivnog.

Mnogi se ne mogu identifikovati sa ovakvom SDA. SDA treba biti stranka prihvatljiva i za nebošnjake!”

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79