Senad (38) i Mubera (36) napravili zasjedu njenom ljubavniku, pa ga udarili 27 puta u glavu

Senad (38) i Mubera (36) Muhović, supružnici iz Sjenice, osuđeni su pred Višim sudom u Novom Pazaru na po 40 godina zatvora zbog teškog ubistva Anela Papića (32) iz Sjenice, 23. juna 2017. godine. Policiji je tada prijavljen Anelov nestanak, a dva dana kasnije u selu Ponorac kraj Sjenice najprije je nađen Anelov “pasat”, a ubrzo zatim ispod gomile granja i lišća nagorjelo tijelo mladića.

Kako je utvrdio Viši sud u Novom Pazaru, Mubera, koja je bila u emotivnoj vezi sa Anelom i koja je godinama sa suprugom i djecom živjela u Njemačkoj, a malo pre ubistva došla u Sjenicu, kobnog dana zakazala je sastanak sa Anelom koji je ukućanima rekao da ide kod frizera. Sastali su se u jednom šumarku u selu Ponorac, gdje su Mubera i njen suprug Senad koji je takođe bio u šumarku, Papiću zadali više udaraca tupim predmetom u predjelu glave, tijela i ruku.

Obdukcijom je na čelu i potiljku nesrećnog mladića nađeno čak 20 preloma. Kako bi prikrili zločin, supružnici su zatim tijelo Papića polili benzinom i zapalili, prenosi Blic.

Dan poslije zločina, Muhovići su otišli u Njemačku sa djecom, a dvije nedjelje kasnije predali su se srpskim pravosudnim organima na graničnom prelazu Horgoš.

Anelov otac, Ahmo Papić koji je u završnoj riječi od suda tražio maksimalnu kaznu za Muhoviće, rekao je juče novinarima da je dobro što su suružnici dobili maksimalnu kaznu zatvora, ali da njegovog sina, ništa ne može vratiti.

– Oni će jednog dana možda izaći iz zatvora a moj sin se nikada neće vratiti. Moji unučići ostali su bez oca, snaja bez muža – rekao je Papić.

Tokom suđenja Mubera je ćutala, dok je Senad pred sudom izjavio da mu je žao zbog svega što se desilo i da on nije ubio Anela.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79