Senad Basarić priveden u MUP KS

Osumnjičeni za likvidaciju Irme Forić, pripadnice Granične policije BiH, Senad Basarić iz Mostara priveden je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo gdje će biti zadržan na ispitivanju, a zatim predat Tužilaštvu KS-a.

“Jučer popodne u sarajevskom naselju Dobrinja pronađeno je beživotno tijelo ženske osobe. Uslijedile su uviđajne radnje kojima je rukovodila dežurna kantonalna tužiteljica. Po okončanju uviđaja utvrđeno je da je riječ o likvidaciji. Rano jutros policijski službenici MUP-a KS lišili su slobode osumnjičenog Senada Basarića”, rekla je za Radiosarajevo glasnogovornica Tužilaštva KS Azra Bavčić.

“On je sproveden u MUP na kriminalističku obradu, te će nakon krim obrade u toku 24 sata biti predat u nadležnost Tužilaštva KS na daljnje postupanje. Nakon što se preda u Tužilaštvo bit će ispitan kod postupajuće tužiteljice koja će nakon ispitivanja odlučiti o eventualnom prijedlogu za pritvor”, dodala je Bavčić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments