Senad Bratić podnio ostavku

Bratić je potvrdio da je podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika NSRS.

Bratić je kasnio na pres konferenciju, kako je javio naš novinar, zbog pisanja ostavke na funkciju potpredsjednika NSRS.

Кolegijum Narodne skupštine Republike Srpske zasjedao je i odlučio da se danas u 18 časova održi posebna sjednica Narodne skupštine, na kojoj bi se razriješio dužnosti potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Senad Bratić.

Zahtjev za zakazivanje posebne sjednice podnijeli su klubovi poslanika SNSD-a, DNS-a, SP-a, Demosa, NDP-a, Ujedinjene Srpske i poslanička grupa nezavisni poslanici i Mijo Perkunić.

U obrazloženju zahtjeva za zakazivanje sjednice sa prijedlogom dnevnog reda narodni poslanici su podsjetili da je Stranka demokratske akcije na svom posljednjem kongresu usvojila političku deklaraciju koja je direktno usmjerena protiv interesa Republike Srpske i da duboko zadire u postojeće državno uređenje BiH, kojim je garantovan status Republike Srpske i srpskog naroda kao konstitutivnog naroda.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79