Senad Džambić i Dita žele jaku KK Slobodu: Berbić i Ilić se protive jer ih nema u “talu”?

Dolaze li bolji dani za košarku u Tuzli? Hoće li Sloboda izaći na šampionski put? Ovo su pitanja na koje odgovor traže ljubitelji košarke u gradu soli.

Dugoočekivana Skupština OKK Sloboda na kojoj bi se trebalo razmatrati ulazak Senada Džambića najbogatijeg Bosanca u klub sa svojim kompanijama Bingo i fabrika detrdženata Dita koja je dio korporacije ovog biznismena, otkazana je zbog nedostatka kvoruma.

Zašto? Tuzlanski Vidi portal piše da interes postoji i sa jedne i druge strane, svima je u cilju da Mejdan bude ispunjen do posljednjeg mjesta, da Sloboda Dita za koju su mnogi ljubitelji košarke vezani, igra značajnu ulogu u prvenstvu BiH, bori se za trofeje, te se na koncu okuša i kao ABA ligaš. Jer, Džambićevi epiteti i njegovih saradnika su najveći moguć…

– Prema saznanjima kočnica u svemu su još lokalni moćnik i prvi čovjek njegove tvorevine-igračke OKK Sloboda Aid Berbić i satelit SDP-a Slađan Ilić.

Navodno, u svemu tome ne vide sebe? Dakle, dvojcu bez kormilara nije stalo do razvoja sporta u Tuzli, koji je zadnjih nekoliko godina u velikom padu, jer oni znaju da sa ulaskom privatnog kapitala klub neće biti igračka, prvi redovi rezervisani za stranačke poslušnike i jurišnike iz Javnih preduzeća – piše Vidi portal.

Šta je Džambić rekao 2023. godine?

Znate, dovoljno je da mene neko vidi na tribinama, kao što je nedavno bilo na utakmici Fudbalskog kluba Sloboda, pa da kaže: “Evo, hoće da kupi Slobodu”.

To nije tačno, kao ni informacija da želim kupiti Košarkaški klub Sloboda Dita”, kaže Džambić.

Dodaje da to odavno nije aktuelno, pogotovo zbog nesređenog finansijskog stanja u KK Sloboda Dita.

“Dubinski kad se uđe u to, vidi se da ima mnogo problema, da su veliki dugovi, čujem da se mnogo duguje i za poreze…”, rekao je Džambić za Raport.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79