Senad Hadžifejzović: Aktuelni politički vrh želi da ugasi FACE TV i istjera ih iz Bosmala

Sudski spor između Face TV-a i Bosmal City Centra, u kojem su i smještene prostorije ove televizije, traje već osam godina.

Face TV vodi pravnu bitku sa Bosmalom, kako navode, zbog apsurdnog razloga – jer što neće da prihvate 1.500.000 KM koje im Face TV isplaćuje na ime korištenja poslovnog prostora.

Osim političkih, kako navode, postoje i drugi razlozi zašto Bosmal City Center neće da uzme novac. U prilogu Face TV se navodi da je Bosmal dužan blizu 10 miliona KM državi te bi tako sav novac koji bi im eventualno uplatili otišao na izmirenje poreskog duga.

“Glavna rasprava je u petak, mi ostajemo pri našem stavu: Imamo ugovor sa Bosmalom, u kojem smo kupili prostorije u kojima jesmo, a oni iz političkih razloga, zbog naredbe političke vrhuške koja vlada ovom državom, ili barem komadima ove države, već trideset godina, moraju da nas istjeraju. Trebamo da platimo 1,5 milion maraka.

Mi smo ih tužili da bismo ih natjeral da uzmu novac Oni ne smiju to da uzmu zbog politike jer im je naređeno: Ne novac, izbacite ih. Ali sad ima jedan novi momenat zašto ne žele taj novac. Ovo je novinarsko zapažanje: Bosmal je jedna od najvećih privatnih firmi koja je dužna Poreznoj upravi 10 miliona maraka. Zamislite firmu koja neće da uzme od nas 1,5 miliona maraka, jer neće otići u njihovu kasu, nego državi!”; kazao je danas urednik Senad Hadžifejzović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79