Senadu i Muberi Muhović potvrđeno po 40 godina robije

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Novom Pazaru kojom su Senad (39) i Mubera (37) Muhović osuđeni na maksimalnu kaznu od po 40 godina zatvora zbog teškog ubistva Anela Papića (32).
   

Taj sud je, kao neosnovane, odbio žalbe branilaca okrivljenih i potvrdio prvostepenu presudu, čime je ona postala pravnosnažna.

Sudsko vijeće Višeg suda proglasilo je u oktobru prošle godine bračni par krivim za izvršenje krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu i izreklo im maksimalnu kaznu.

Utvrđeno je da su supružnici 23. juna 2017. godine Anela, Muberinog ljubavnika, namamili u Lemića gaj, u blizini sela Ponorac kod Sjenice, a potom ga napali i ubili, zadavši mu 27 udaraca tupim predmetom, nanijevši mu višestruke prelome kostiju lobanje, ruku i šake.

Nakon toga odvukli su ga do obližnjeg šiblja i pokušali da ga zapale. Tijelo Papića pronađeno je dan kasnije, a supružnici su u međuvremenu pobjegli u Njemačku.

Senad je prilikom suđenja iznio svoju odbranu, dok se njegova supruga sve vrijeme branila ćutanjem.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79