Senaid Memić, kadar SDA prijetio uposlenicama Općine Ilidža otkazima. Od tada imaju traume

Foto: N1/F.Z.

Hapšenja posljednjih dana u Sarajevu privlače veliku pažnju javnosti.

U Kantonalnom sudu u Sarajevu održava se ročište Senaidu Memiću, bivšem načelniku Općine Ilidža i ambasadoru BiH u Maleziji, inače SDA-ovom kadru. Sutkinja je Sanela Rodnić.
Sin pokušao stupiti u kontakt

Memić se žalio advokatima da je suprugu ostavio u Maleziji, dok je njegov sin došao na ročište i pokušao stupiti u kontakt s ocem. Međutim, policajac ga je spriječio kazavši da to ne smije raditi.

– Samo polako, sve će biti u redu – rekao je sin osumnjičenom Memiću piše Avaz.

Tužiteljice su pred Sudom iznijele da je Memić vršio veliki broj krivičnih djela što dovoljno govori o njegovoj ličnosti.

– Pokazao je sklonosti da vrši službene dužnosti na protupravni način. Tužilaštvo izražava opravdanu sumnju da će optuženi puštanjem na slobodu pobjeći u Maleziju jer ima diplomatski pasoš i tamo je zaposlen. U toj državi živi sa suprugom i ima redovna primanja čime mu je egzistencija osigurana. Čak bi ga i djeca mogla posjećivati – navedeno je.
“Motiviran da pobjegne”

Osim toga, rečeno je da tužioci smatraju da je osumnjičeni motiviran da pobjegne iz BiH „jer je svjestan da mu za krivična djela koja mu se stavljaju na teret prijeti zatvorska kazna od tri do 20 godina.“

Navedeno je da se tereti za nezakonito izdavanje urbanističkih dozvola te da je zbog tih poslova prijetio uposlenicima Općine Ilidža.

– Prijetio im je čak i da će dobiti otkaze ako ne postupe prema njegovim naredbama. Osoblje koje je dalo iskaze u Tužilaštvu tvrdi da i danas ima traume i osjećaju strah zbog susreta s Memićem, iako on više nije načelnik Općine Ilidža – rekao je tužilac.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79