Šeranić: Nove doze vakcina stižu do 28. februara

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić izjavio je da nove doze vakcina, prema podacima od dobavljača i distributera, stižu do 28. februara, i da je riječ o dozama za vakcinaciju 100.000 ljudi.

“Nadam da će to biti realizovano i da ćemo moći krenuti u masovniju vakcinaciju”, rekao je Šeranić novinarima u Prijedoru, gdje je prisustvovao početku vakcinacije zdravstvenih radnika Bolnice “Doktor Mladen Stojanović”.

Govoreći o vakcinaciji u Srbiji zdravstvenih radnika iz RS, za šta je bilo upita, Šeranić je najavio da ona počinje sutra, kada će prve zdravstvene ustanove uputiti svoje radnike u Srbiju na lokacije uz samu granicu.

“Počinje vakcinacija u Sremskoj Mitrovici i u Loznici i dobili smo informaciju iz Vlade Srbije da se i Šabac stavlja u tu funkciju tako da, shodno planu koje Ministarstvo kontinuirano radi sa kolegama iz Vlade Srbije, ustanove su već obaviještene. Svjesni smo činjenice da sve ide vrlo brzo, ali svakako očekujemo od radnika u zdravstvu i direktora da se svi zajedno potrudimo da ovaj posao što je moguće kvalitetnije završimo”, istakao je Šeranić.

On je naveo da je sa Vladom Srbije tokom vikenda dogovoreno i proširenje kapaciteta u vezi sa vakcinisanjem radnika kako iz privatnih zdravstvenih ustanova, tako i iz privatnih i javnih ustanova kolektivnog smještaja socijalne zaštite, prije svega, domova za stara lica, pa da i ti radnici dobiju priliku za vakcinaciju u Srbiji.

“Mi ćemo svakako morati da vodimo adekvatnu evidenciju o tome kako bismo mogli što prije reagovati kada stignu ove vakcine koje očekujemo jer princip i suština cijelog procesa i aktivnosti je da zaštitimo, što je moguće prije, više lica koja su nam u ovom trenutku najugroženija, prije svega, radnici u zdravstvu i radnici socijalne zaštite”, naglasio je Šeranić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79