Šeranić: Važno da bolnica nastavi da funkcioniše, pacijenti nemaju razlog za brigu

Ono što je važno da sve institucije budu na raspolaganju Tužilaštvu i istražnim organima. Značajno je šta se i na koji način radilo kada govorimo o svim ovim slučajevima”, poručio je Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske povodom pretresa u Doboju i Banjaluci.

Institut nezakonito nabavljao medicinsku opremu za UKC RS

Kada govorimo konkretno o Bolnici Doboj, važno je da bolnica nastavi da funkcioniše. Zamjenik direktora je aktivan i ima sva ovlašćenja od strane direktora. Menadžment treba da nastavi da radi kao što je radio i do sada, a to je pružanje zdravstvene njege. Pacijenti sa dobojske regije ne treba da budu zabrinuti zbog funkcionisanja same bolnice, sve što se redovno radilo nastavlja i dalje da se radi, a ovo je proces koji će trajati i o kojem će javnost izvještavati Tužilaštvo i istražni organi – rekao je Šeranić.

Kontinuirano stoji broj osoba u bolnicama

Ministar se osvrnuo i na aktuelnu epidemiološku situaciju i prokomentarisao da broj osoba u bolnicama kontinuirano stoji.

– Taj broj se kreće između 700 i 750, to možemo zahvaliti vakcinaciji, a da je vakcinacija bila uspješnija bio bi i manji broj – rekao je Šeranić i dodao da ministarstvo zajedno sa medijima treba da vrati fokus javnosti na vakcinaciju, piše ATV.

U nastavku istrage u aferi “Korona ugovori” policija je danas uhapsila Mladena Gajića, direktora JZU bolnica “Sveti apostol Luka.

Istražioci MUP Srpske po nalogu Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva od ranih jutarnjih časova pretresaju dobojsku bolnicu i objekte u vlasništvu Gajića, a u sklopu istrage o nezakonitoj nabavci medicinske zaštitne opreme tokom pandemije virusa korona.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79