Šerif Konjević: Volio bih da se Denis Stojnić bavi sportom, a neka institucije rade svoj posao

Nakon što je Denis Stojnić, MMA borac u intervjuu za magazin Start kazao da ga je poslije gostovanja na Face televiziji u kojem je govorio o ubistvu rahmetli Dženana Memića, zvao Šerif Konjević, te da je, kako je kazao, vršio neki čudan, blagi pritisak, na njega, večeras je Šerif Konjević za “Avaz” kazao da ne želi komentirati izjave Stojnića iz poštovanja prema porodici Memić.

Denis Stojnić: “Čudnim tonom je razgovarao sa mnom. Traže da se ne miješam u ovo!

Konjević je kazao da mu nije jasno zašto ga Stojnić spominje.

Ja nemam ništa Denisu Stojniću da kažem, ja bih volio da on radi svoj posao kao sportista i MMA borac, na neki način ako ga već to zanima, neka provjeri istinu, kada su u pitanju kamere, a ne ovako rekla kazala. A što se tiče cijelog slučaja, ja imam samo da kažem, da pravosudne institucije i policijske agencije rade svoj posao. Od prvog dana sam uz porodicu Memić – rekao je Konjević.

Podsjetimo, Stojnić je izjavio da je ima video poziv.

– Vršio je neki čudan, blagi pritisak pa sam ga pitao i napisao sam mu poruke da me ne odvraća od tih stvari i onda sam pitao u čemu je problem. Imam te poruke sve slikane i to ću Tužilaštvu predati. On mi je sa jednim lažnim SIPA-ovcem rekao da se ne miješam u taj slučaj, gdje sam ja onda kasnije saznao da nije pripadnik SIPA-e, nego se radi o policajcu koji se preziva Serdarević. Vrlo je ružno da kolega policajac i Šerif Konjević, pogotovo Šerif kojeg je Arijana Memić, čitao sam jučer, predstavila kao kućnog prijatelja, a njena želja i njenog oca je da se ova istraga završi i da se pronađe pravi ubica. Treba valjda da mi njihov kućni prijatelj kaže Denise bravo, a ne da mi kaže ne miješaj se, ti si sportista i da mi onda daje policajca koji se predstavio kao lažni pripadnik SIPA-e, i kaže mi nemoj se miješati u ovo, ja radim na ovim slučajevima – rekao je, između ostalog Stojnić.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79