Serijski prevarant ponovo u akciji: Ojadio i majku bolesnog djeteta

Zoran Ristikić (57) iz Teslića, serijski prevarant, ponovo je uhapšen i određen mu je jednomjesečni pritvor zbog tri nove prevare.

Na meti Ristikića našla se i majka bolesnog djeteta iz Dervente. Majka osobe koja je tokom rata zadobila ozbiljno oštećenje sluha uz pomoć Ristikića pokušala je ostvariti kćerki određena prava za civilne žrtve rata i dala mu oko 5.500 maraka, a kada je posumnjala da je prevarena, slučaj je nedavno prijavila policiji.

Tokom istrage otkrivene su nove prevare. Utvrđeno je da je prevario i osobu čija je kuća oštećena tokom rata u Bihaću. Prevarant je vlasniku obećao da će mu srediti odštetu.

Trećoj osobi obećao je isplatu odštete zbog saobraćajne nesreće koju je imao.

Policajci su potom pretresli njegovu kuću i pomoćne objekte u Tesliću, prilikom čega su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu s prevarama.

Ristikić je hapšen više puta zbog različitih prevara pomoću kojih je uzimao novac građanima, uglavnom koristeći njihovu muku.

Policija je većinu djela rasvijetlila, ali se sumnja da je spisak prevarenih građana još duži.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79