Šešelj o presudi Mladiću: Sve je montirano, doveli su sudiju iz muslimanske države!

“Hrvati daju velike pare da oslobode Markača i Gotovinu – 30 miliona je plaćeno za Tihomira Blaškića, čak je i Vatikan to finansirao”, izjavio je Šešelj.

Šef Srpske radikalne stranke i ratni zločinac Vojislav Šešelj gostujući na televiziji B92 rekao je da je očekivao ovakvu presudu Ratku Mladiću.

“Haag je sud za Srbe, to se vidi prema broju optuženih Srba i po tome da su samo Srbi osuđivani”, naglasio je Šešelj.

“Mogućnost efikasne odbrane kod Mladića nije postojala. Samo smo Milošević i ja imali tu mogućnost, ali on nije imao vremena izučiti anglosaksonsko pravo, već pobjeđivati laži svjedoka. Ja sam imao vremena naučiti anglosaksonsko pravo i pobijedio sam na proceduri”, rekao je.

Dodao je da je polagao nade u sutkinju Nyambe, koja je iznosila suprotna mišljenja, te da se nadao da će još neko biti uz nju.

Šešelj je iznio i tvrdnju da “Hrvati plaćaju haškom tribunalu da se njihovi generali ne osude”.

“Hrvati daju velike pare da oslobode Markača i Gotovinu – 30 miliona je plaćeno za Tihomira Blaškića, čak je i Vatikan to finansirao”, izjavio je Šešelj.

Rekao je da se Srbe “optužuje za genocid koji se nije dogodio”. Kazao je da je jasno da u Srebrenici kaznenog djela genocida nije bilo.

“Ne mora čovjek biti pravnik, dovoljno je da je intelektualac i da je pismen, pa da pročita međunarodnu konvenciju o sprječavanju i kažnjavanju krivičnog djela genocida i biće mu jasno da se ovaj događaj u Srebrenici ne može okvalificirati kao genocid”, naglasio je on.

“Nema pomirenja dok nas Srbe nazivaju krivcima” zaključio je Šešelj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79