Šešelj u utorak pred haškim istražiteljima

Vojislav Šešelj izjavio je Srni da će se sa zadovoljstvom odazvati pozivu za saslušanje haških istražitelja zbog navodnog kršenja Pravilnika Haškog tribunala o zaštiti identiteta svjedoka i povjerljive dokumentacije.

Govoreći o saslušanju, koje je zakazano za utorak, 27. septembar u beogradskom Specijalnom sudu za ratne zločine, on je rekao da je objavio sve dokumente iz svog procesa, dodajući da je riječ o oko 50 knjiga, dokumenata, u kojima su izjave svih svjedoka.

Mnogo su lažnih svjedoka imali i ja sam za historiju ostavio da se žigoše Haški tribunal kao nelegalni sud, koji je Savet bezbjednosti uspostavio bez oslonca na Povelju UN. Taj sud se, prije svega, obračunavao sa istaknutim srpskim političarima, vojnim komandantima, policijskim oficirima, a intenzivno se služio lažnim svjedocima i falsifikovanim dokazima – naveo je ratni zločinac Šešelj.
Ratni zločinac tvrdi da on i njegova odbrana nikada nikoga nisu ugrožavali niti su kome prijetili, kao i da nijedan svjedok nije povrijeđen.

On je podsjetio da su haški istražitelji njegovo saslušanje već bili zakazali za 30. jun, navodeći da su to odgodili uz obrazloženje da su neki od njih oboljeli od Covida 19, nakon čega su predložili da saslušanje zakažu za kraj augusta ili početak septembra.

Ja sam im na to odgovorio da u obzir dolazi samo druga polovina septembra, kada prođu vrućine, jer me mrzi da idem tamo po vrućini – rekao je Šešelj.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79