Šest dana od ubistva Sarajlije: Krivi trag udaljio istražitelje od počinilaca

Šest dana prošlo je od ubistva Jasmina Berovića na Otesu kod Sarajeva, a policija nakon što je uhapšen i pušten migrant iz Maroka Hacham Aglaras, jedino ima da saopći kako se intenzivno traga za tri osobe.

“Pod direktnim nadzorom postupajućih tužilaca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo se vrlo intenzivno radi na pronalasku počinilaca krivičnog djela tako što se prikupljaju i provjeravaju sva saznanja”, kazao je za Klix Mirza Hadžiabdić iz Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova KS.

Napad se desio 17. novembra oko 22:25 u ulici Barska kada su nožem povrijeđene tri osobe od kojih je jedna, Jasmin Berović (1984.) preminuo. Druge dvije osobe su zadržane na daljnjem liječenju na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

I tada se tragalo za tri osobe. Migrant iz Maroka Hacham Aglaras je dva dana poslije, 19. novembra, uhapšen u Sarajevu jer se dovodio u vezu sa ubistvom na Otesu, ali je oslobođen optužbi budući da se kriminalističkom obradom ustanovilo da on nema veze sa počinjenim krivičnim djelom.

Prva dva dana nakon što se desilo ubistvo bila su presudna za hapšenje počinilaca, zbog čega se pretpostavlja da je krivi trag, koji je u fokus stavio dovođenje Marokanca Hachama Aglarasa na kriminalističku obradu, udaljio sarajevske istražitelje od potrage za počiniteljima brutalnog ubistva.

Šest dana poslije, i dalje se “intenzivno traga”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79