Šest poginulih, više desetaka povrijeđenih u razornom potresu koji je pogodio Hrvatsku

29.12.2020., Petrinja - Posljedice jakog potresa jacine 6.3 po Richteru pogodio je Petrinju, Sisak i okolicu te nanio veliku stetu. Photo. Slavko Midzor/PIXSELL

Nakon razornog potresa deseci ljudi su ozlijeđeni.

Poginulo najmanje šest osoba

Prema najnovijim informacijama šestero je poginulih: 12-godišnja djevojčica u Petrinji, 20-godišnji mladić iz jedne kuće, djed iz druge te otac i sin iz iste kuće u Majskim Poljanama kod Gline, potvrdila je za Index dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić. Neslužbeno doznajemo da je preminula još jedna osoba u Majskim Poljanama. Jedna osoba se bori za život.

Područje Petrinje je iza podneva pogodio jaki potres! Magnituda je bila 6,2 Richtera. Osjetio se u cijeloj regiji. Uslijedio je još niz potresa. Poginula je djevojčica u Petrinji, mladić, stariji čovjek te otac i sin kod Gline. Deseci su ozlijeđeni.

– Umrla je još jedna žrtva na području Majskih Poljana, rekla nam je dogradonačelnica Gline Branka Bakšić Mitić. Radi se o čovjeku koji je živio s jednom ženom. Ona je preživjela, izvukli su je iz ruševina.

– U Majskim Poljana je umrlo još dvoje ljudi, otac i sin, javlja nam dogradonačelnica.

Prije toga, potvrdila nam je i smrt mladića.

– Umro je dečko od 20 godina iz Majskih Poljana, srušila se kuća na njega, potvrdila nam je dogradonačelnica.

– Dečko je došao s posla, sjedio u kuhinji i potrpala ga je kuća. Prije pola godine je digao kredit da napravi tu kuću. Bio je sam u njoj – kaže nam Branka i dodaje da je tu HGSS sa psima, pokušavaju izvući zatrpane ljude.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79