Šestogodišnjakinja koja je pala sa tribina trenutno u stabilnom stanju

Stanje šestogodišnje djevojčice koja je jučer teško povrijeđena pri padu sa tribina u sportskoj dvorani “Mirza Delibašić” u Sarajevu trenutno je stabilizovano i ona je pod nadzorom ljekara, saznaje Faktor.

Nesreća u kojoj je djevojčica povrijeđena dogodila se za vrijeme takmičenja u okviru Evropskog omladinskog olimpijskog festivala (EYOF), a djevojčica je pala sa visine od oko pet metara.

Direktor JU Zavod za hitnu pomoć KS Adem Zalihić kazao je sinoć da je djevojčica zadobila tešku povredu glave, tačnije frakturu sljepoočne kosti i baze lobanje, a na mjestu događaja odmah je primijećeno uvećanje trbuha što je ukazivalo na unutrašnje krvarenje.

Djevojčica je zahvaljujući brzoj i efikasnoj reakciji ekipe Hitne pomoći prebačena na KCUS gdje je podvrgnuta operativnom zahvatu kako bi se saniralo intrakranijalno krvarenje.

Iako je bila u kritičnom stanju te su se ljekari cijelu noć borili za njen život, u jutarnjim satima uslijedilo je poboljšanje njenog zdravstvenog stanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79