Sestra Amela Sejfovića: Od zatvorenika sam saznala da je pobjegao iz KPZ-a

Svjedočenjem Alme Sejfović nastavljeno je suđenje njenom bratu Amelu Sejfoviću u Kantonalnom sudu u Sarajevu za bijeg iz Kaznenopopravnog zavoda (KPZ) „Miljacka“ i njegovim pomagačima.

Alma je ispričala da je bila u pritvoru u tom periodu, kao i njen brat zbog pljačke „Raiffeisen banke“ te da su komunicirali kada bi Amel bio u šetnji.

– Moj prozor je gledao na dvorište u kojem su šetali, pa smo tako komunicirali. Nije mi ništa poznato u vezi s bijegom. Shvatili smo da se nešto dešava jer su taj dan tri puta pretresli moju prostoriju. Dozivala sam Amela kroz prozor, kao što smo to i ranije znali raditi, ali nije se odazivao. Nakon nekog vremena jedan od zatvorenika mi je rekao da ga ne zovem i da je pobjegao – rekla je Alma Sejfović.

Za ostale optužene saznala je iz medija. Samo joj je bio poznat medicinski tehničar u KPZ-a „Miljacka“ Igor Miloš, kod kojeg je išla zbog pregleda.

Svjedočio je i Mahir Mehmedović. On je, radeći kao konobar u jednom ugostiteljskom objektu, posudio mobitel optuženom Sanjinu Borčaku, koji je bio redovan gost. Mobitel mu nikada nije vratio i to je prijavio policiji. Prema Mehmedovićevim riječima, mobitel mu je ukraden 7. septembra prošle godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79