Sestra tragično stradale Edite Malkoč o mogućem suđenju Sefiću

Tužilaštvo Federacije BiH predložilo je Vrhovnom sudu FBiH da se ukine prvostepena presuda, izrečena Sanjinu Sefiću i taj predmet vrati na ponovno suđenje, saopćeno je iz tog tužilaštva.

Podsjećamo, krajem septembra prošle godine Sudsko vijeće Kantonalnog suda Sarajevo (KSS) je proglasilo krivim Sanjina Sefića za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja i krivično djelo neukazivanja pomoći osobi ozlijeđenoj u saobraćajnoj nesreći, te ga osudilo na jedinstvenu zatvorsku kaznu u trajanju od 14 godina i šest mjeseci (za teško krivično djelo 14 godina, a za neukazivanje pomoći jednu godinu).

Naime, Sud je nakon izvođenja i ocjene dokaza utvrdio, van razumne sumnje, da je Sanjin Sefić prouzročio saobraćajni udes 10. oktobra 2016. u ulici Zmaja od Bosne u Sarajevu, prošavši ‘golfom 6’ kroz crveno svjetlo na semaforu, u kojem su smrtno stradale Selma Agić iz Bugojna i Edita Malkoč iz Bosanske Krupe, studentice Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a nakon čega je pobjegao s lica mjesta.
Enesa Kekić, sestra tragično stradale Edite Malkoč za Radiosarajevo.ba kazala je da je već razgovarala sa tužiteljicom na ovu temu.
„Prema informacijama koje sam dobila ovo ‘novo’ suđenje trebalo bi biti okončano u dva ročišta“, kazala je Kekić.
Za naš portal je najavila da porodice nikad neće odustati od pravde i da će nastaviti da se bore.
Naravno da ćemo se za našu djecu boriti koliko god bude potrebno“, istakla je Kekić.
Dodala je da je porodicama naročito bitno da se ospori žalba.
Posebno nam je bitno da se ospori i da se pobije pogrešan nalaz vještaka“, naglasila je Kekić.

Vrhovni sud dobio prijedlog – da li ćemo gledati novo suđenje?

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79