Sestre Šišić iz Zenice osvajaju tržište unikatnim radovima

Sestre Šišić iz Zenice osvajaju tržište unikatnim radovima


Dvije mlade inženjerke iz Zenice, Belma i Ajla Šišić, podijelile su svoju strast prema stvaranju inovativnih radova od epoksidne smole i time postale prepoznatljive na tržištu. Njihovi unikatni satovi, podmetači, pladnjevi te drugi proizvodi polako osvajaju srca ljubitelja umjetnosti, a priča o njihovom poslovnom putu postaje inspiracija mnogima.

Sestre Šišić su svoju ljubav prema umjetnosti razvijale još od djetinjstva, praveći nakit, postere i crteže za prijatelje. No, kako su odrasle, odlučile su svoju kreativnost pretočiti u posao. Specijalizirale su se za izradu custom made zidnih satova od epoksi smole, gdje svaki sat predstavlja jedinstveno umjetničko djelo.

“Ta rana ljubav prema kreativnosti evoluirala je u poslovni pothvat. Specijalizirale smo se za izradu custom made zidnih satova od epoksi smole. Svaki sat predstavlja jedinstveno umjetničko djelo. Uz to, posvećene smo usavršavanju i istraživanju tržišta kako bismo dalje razvijale svoj brend”, kazala je Belma za akta.ba.

S obzirom na svoju stručnu pozadinu kao proizvodnih inženjera, sestre Šišić ističu kako im je ta kombinacija ekonomije i strojarstva pružila odličnu osnovu za njihov posao. Stekle su potrebne vještine i znanje koje sada primjenjuju u razvoju vlastitog poslovanja.

Epoksi smola, materijal od kojeg izrađuju svoje umjetničke radove, zahtijeva precizno mjerenje i miješanje komponenti, ali s pravim uputama i praksom postižu sjajne rezultate. S obzirom na svestranost ovog materijala, sestre Šišić stvaraju različite proizvode poput podmetača, pladnjeva, privjesaka te slika od epoksi smole u kombinaciji s orahovim drvetom.

“Ne zadržavamo se samo na ovim proizvodima te svakodnevno istražujemo i proširujemo našu ponudu”, naglašavaju sestre.

Uprkos izazovima koji prate rad, sestre Šišić naglašavaju da je njihova stručnost i strast prema poslu ključ njihovog uspjeha. Tržište umjetničkih i ručno izrađenih proizvoda bilježi rast, a sestre su zadovoljne pozitivnim reakcijama kupaca.

“Svaki od kupaca cijeni kvalitetu, originalnost i umjetnički izraz koji naši proizvodi nude. Naša sposobnost da prilagodimo proizvode prema željama kupaca dodatno nas čini atraktivnim za širok spektar klijenata”, ističu sestre Šišić.

Njihov moto “Strast i inovativnost kao ključ uspjeha” odražava se u njihovom poslovnom pristupu, gdje ističu važnost strastvenog angažmana, eksperimentiranja i otvorenosti za povratne informacije. Upornost i strpljenje su ključni elementi njihovog puta prema uspjehu, a sudeći po pozitivnim reakcijama kupaca, trud se isplatio.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija