Set fiskalnih zakona upućen na mišljenje nadležnim ministarstvima: Šta to znači za nas?

Set fiskalnih zakona upućen na mišljenje nadležnim ministarstvima: Šta to znači za nas?


Federalno ministarstvo finansija Bosne i Hercegovine, pod vodstvom premijera Nermina Nikšića, pokrenulo je postupak savjetovanja s nadležnim ministarstvima u vezi sa novim setom fiskalnih zakona.

Ova inicijativa, kako navodi premijer, predstavlja ključni korak u proceduri usvajanja zakona koji će naknadno biti razmatrani na sjednicama Vlade Federacije BiH i u Parlamentu FBiH.

Premijer Nikšić je istaknuo ove detalje tokom jučerašnje pres-konferencije u Sarajevu, gdje su se o aktuelnim pitanjima osim njega izjasnili i Edin Forto, predsjednik Narodne skupštine, te Elmedin Konaković, predsjednik stranke Narod i Pravda.

Na upit o utjecaju odluke visokog predstavnika o zabrani raspolaganja državnom imovinom, koja je usporila projekte poput izgradnje Koridora 5C, premijer je potvrdio postojanje poteškoća.

“Respektujemo odluke visokog predstavnika, međutim postoji značajan nesklad između stava Vlade RS i FBiH. Smatramo da bi sporna imovina trebala biti u vlasništvu države, što je potvrđeno i na nivou državnih institucija koje su proglasile izgradnju Koridora 5C javnim interesom za BiH”, objasnio je Nikšić.

Dodao je i da će nadležna ministarstva uskoro finalizirati listu projekata od nacionalnog značaja, trenutno obustavljenih zbog spomenute odluke, te da planira kontaktirati visokog predstavnika u potrazi za adekvatnim rješenjem.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija