Show u Skupštini KS, Zahiragić zastupnicima: Nije vam drago što sam došao, morat ćete me gledat

Novi zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić, definitivno je hit današnje sjednice.

Zahiragić se svako malo javljao za riječ, a nekoliko puta ga je i predsjedavajući Elvedin Okerić prekidao. Podsjećajući ga na Poslovnik o radu, kojeg, složili su se mnogi zastupnici, Zahiragić iako je pravnik, uopće ne poznaje.

Na počeku se obrukao kada je kazao da će podržati stavljanje tačke dnevnog reda o imenovanju mandatara za sastav novog saziva Vlade KS pri tome kritikujući novu skupštinsku većinu jer to nije učinila.

Dopredsjedavajuća Danijela Kristić ga je podsjetila da Skupština KS ne imenuje mandatara već predsjedavajući Skupštine KS u konsultacijama s članovima Kolegija.

– Ova sjednica ne treba služiti za edukaciju novih zastupnika – kazala je zastupnica Vildana Bešlija, misleći upravo na Zahiragića.

– Gospođo Vildana, zarađujete veliku plaću ovdje – odgovorio je Zahiragić, nakon čega ga je predsjedavajući Skupštine prekinuo.

Iako mu je većina zastupnika pokušala skrenuti pažnju na njegovo nepoznavanje rada Skupštine, Zahiragić ih nije poslušao već je nastavio po svome. Također je tvrdio i da je “krenula epidemija smoga”.

Ova njegova konstatacija nasmijala je pojedine zastupnike.

– Čampara se javio, jer mu je to kazao Konaković. On mu je sada šef. Nije vam drago što sam došao u Skupštinu, žao mi je, morat ćete me gledati naredne dvije godine -kazao je Zahiragić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79