Silikonski sukob nastavlja se u sudskim klupama

Tužilaštvo Kantona Sarajevo optužilo je, kako saznajemo, Naidu Karić, fatalnu hostesu s automobilskih sajmova, i njenog momka Murisa Hodžića za paljenje Golfa Mine Hadžijusufović, ljepotice Instagrama, gdje je poznatija kao Mina Mateljan.

Odbijena žalba

Karić i Hodžić, prema odluci Općinskog suda, ostaju u pritvoru, dok su Haso Mujić i Amel Jašarević, koji su, također, bili pritvoreni nakon paljevine, pušteni na slobodu. Oni neće biti krivično gonjeni.

Karić je ranije molila Sud da se brani sa slobode kako bi bila uz maloljetno dijete, koje je imalo operaciju na srcu. Žalba je, međutim, odbijena, jer je dijete kod biološkog oca.

Paljevina se dogodila 8. marta ove godine na Dobrinji, kad je vatra uništila još tri vozila. Mina Mateljan ranije je tvrdila da su joj Naida Karić i njen momak Muris Hodžić zapalili vozilo iz osvete. Tada je govorila da je žrtva osvetničkog pohoda djevojke koja je godinama ljubomorna na nju i to što je iz dobrostojeće porodice.

Mina je tvrdila da ju je Naida pokušavala čak i oponašati, šminkala se i oblačila kao ona i proganjala je njene momke. Mateljan je govorila i da je sve to pokušala riješiti s Naidom, ali da je ona nije htjela popustiti. Sve je kulminiralo u ljeto 2018., kad su se posvađale prenosi Avaz.

 

(VIDEO) Senad postavio pitanja Reis-u na koja nije dobio odgovor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79