Sin i otac komšiju pogazili autom, pa zatukli lopatom

Potvrđena je optužnica Tužilaštva Kantona Sarajrevo protiv 22- godišnjeg Enesa Bašalića i njegovog oca Suada (50), koja ih tereti za ubistvo njihovog 43-godišnjeg komšije Azema Ćesira, koje se dogodilo polovinom augusta ove godine u sarajevskom naselju Hrasno Brdo.

Ovu informaciju potvrdila nam je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva KS, piše Faktor.

Nakon svađe i tuče do koje je došlo u Miliklandskoj ulici na Hrasnu Brdu, u kojoj su učestvovali on i njegov otac sa jedne, te Ćesir sa druge strane, Enes je automobilom namjerno udario Ćesira. Njegov otac je po kazivanju očevidaca, lopatom udarao komšiju.

Malobrojne komšije koje su pristale razgovarati s novinarima ispričale su kako su se oko 17 sati najprije posvađali Azem i Enesov otac.

Tada je Suad pozvao Enesa koji se automobilom “renault clio” namjerno zaletio i udario Azema, te ga bukvalno prilijepio za zid.

Od zadobijenih povreda Azem je preminuo na mjestu, a smrt su konstatirali ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS.

Enes i Suad uhapšeni su i pritvoreni zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu prikrivanjem dokaza ili utjecajem na svjedoke, kao i zbog bojazni da bi njihovo puštanje na slobodu rezultiralo uznemirenjem javnosti.

Svađi je, tvrde komšije, kumovala ranija netrpeljivost između Bašalića i Ćesira, navodno zbog puta između njihovih kuća.

 

 

Crna hronika / Foto Faktor

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79