Sin Kemala Ademovića izabran za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva

Za novog predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva je, nakon povlačenja Srđana Srdića, izabran Jasmin Ademović iz Naroda i pravde.

Nakon obrazloženja Srđana Srdića zbog čega odustaje od kandidature i nakon kratke rasprave glasalo se za predsjedavajućeg Gradskog vijeća Sarajeva. Jedini kandidat je bio Jasmin Ademović i dobio je 18 glasova, četiri su bila nevažeća i tri nepopunjena.

Srdića su optuživali da je on taj koji stopira izbor Bogića Bogićevića za gradonačelnika na osnovu pravilnika i Statuta Vijeća. Za bolje razumijevanje situacije važno je istaknuti da predsjedavajući Gradskog vijeća i gradonačelnik Sarajeva ne mogu biti iz istog naroda i tako bi Srdićev izbor ugrozio izbor Bogića Bogićevića.

“Spočitano mi je da sam se namjerno kandidovao kako Bogić Bogićević ne bi mogao biti izglasan. Ja sam znao da je to moguće, ali to nisam namjerno uradio, nego sam iskoristio svoje demokratsko pravo. Okrenuli ste lopticu na mene, iako sam dobio samo pet glasova, matematički ja nisam mogao ugroziti izbor gradonačelnika iz reda srpskog naroda”, obrazložio je Srdić.

Dodao je još da će prvi otići da zamoli Bogića Bogićevića da se vrati i ponovo bude kandidat za gradonačelnika, međutim da bez obzira na to SDP, NS i NiP moraju da se saberu i vide gdje im je nestalo 18 glasova prilikom prošlog glasanja.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79