Sin Ratka Mladića: “Otac je sa radošću i ponosom dočekao 29. rođendan RS”

Darko Mladić, sin ratnog zločinca Ratka Mladića, rekao je danas za medije da je njegov otac neustavni dan RS dočekao sa radošću i ponosom.

Kako kaže “ponosan je jer vidi da se Srpska brani, gradi i napreduje”.

“On je bio uvijek skroman, nikada ne ističe neku svoju ulogu. Prosto je sretan kada vidi da se proslavlja. Svaki rođendan Republike Srpske ga ispunjava zadovoljstvom i ponosom, iako je tamo gdje ne bi trebalo da bude, on je tu srcem i dušom sa nama, svaki trenutak dok je živ, a biće i poslije – rekao je Darko Mladić.

Prema njegovim riječima, ratni zločinac Mladić je ponosan što RS i u ovim teškim vremenima preduzima ono što se može kako bi sačuvala, prije svega, zdravlje ljudi i cijelog naroda.

Njegov sin je naveo da je Mladić na skroman način u Haškom tribunalu obilježio i pravoslavni Božić, te i da je svima teško što neko od članova porodice zbog pandemije virusa korona nije mogao da bude sa njim.

– Od početka marta je zabrana. Mi smo stalno u kontaktu, ali taj fizički kontakt i bliskost su nezamijenjivi. Ipak, on to dobro podnosi – rekao je Mladić.

Kaže da ima utisak da se zdravstveno stanje Ratka Mladića stabilizovalo u proteklih nekoliko nedjelja.

– Sad kada mu je popravljena krvna slika, stabilizovala mu se situacija što se tiče energije i snage. Mi sada nemamo nikakvu novu dokumentaciju da bismo realno vidjeli kakvo je stanje. On inače ne voli da se žali, da puno priča o svojim tegobama, ali stabilno je – rekao je Mladić.

Podsjetimo, Ustavni sud BiH proglasio je neustavnim obilježavanje 9. januara kao dana RS.

Ratko Mladić je u novembru 2017. godine osuđen na kaznu doživotnog zatvora zbog genocida i drugih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79