Sin Salke Ejubovića kojeg je usmrtio Palislamović: Ogorčen sam što je takav čovjek, ubica, slobodno hodao

Naser Palislamoviću subotu je usmrtio pješaka Salku Ejubovića (67) iz Hadžića ispred njegove kuće na Mostarskom raskršću. Salkov sin Edis Ejubović za „Dnevni avaz“ je otvoreno govorio o velikoj tragediji koja je zadesila porodicu.

– Nas nije pogodila samo činjenica da nam je otac stradao, već i od koga i od čega je stradao. Boli me kada pomislim kakvi su za oca bili ti momenti. Velika tragedija se desila – kazao je Edis Ejubović.

Najveća kazna

Kako su nam ispričali članovi porodice stradalog Salke, on je bio pripadnik Armije RBiH. Salko je bio neko ko se borio za Bosnu i Hercegovinu i neko ko je svoj život ostavio u BiH. Prisjećajući se svog oca, Edis je kazao da je Salko bio veliki čovjek koji je mnoge ljude i djecu spasio tokom rata. Prije rata je radio kao policajac 35 godina. Kolege, prijatelji i mnogi poznanici imaju samo riječi hvale za Salku, kaže njegov sin Edis.

– Ja očekujem najveću kaznu, jer sve ovo što sam do sada saznao o tom Palislamoviću me šokiralo. Ogorčen sam što je takav čovjek, ubica, slobodno hodao ulicom. Kako to da do sada nije osuđen? Imam osjećaj da neko stoji iza njega i da ga neko čuva – iskreno je govorio Edis.

Mjesto gdje se desila stravična nesreća

Naser Palislamović, bježeći od saobraćajne policije, usmrtio je Salku Ejubovića automobilom Ford Fiesta na kojem su bile dvije različite registarske oznake.

Nakon toga je pobjegao s mjesta nesreće, a ubrzo je uhapšen te mu je nedavno određen jednomjesečni pritvor. Palislamović je bio pripadnik vehabijskog pokreta te je odranije poznat organima gonjenja.

Jeftin život u BiH

Edis Ejubović kaže da je na tom mjestu gdje je stradao njegov otac mogao biti bilo ko drugi. Smatra da policija ranije nije savjesno odradila svoj posao te da zbog toga njegovog oca danas nema.

– Ja sam građanin BiH, ali živim u Njemačkoj. Vidio sam kako stvari tamo funkcioniraju i tamo bi situacija bila drugačija. U Bosni je život jeftin. Moj otac je umro jeftinom smrću. Najviše boli to što su svi znali da je taj Palislamović opasan čovjek, a nisu stvari na vrijeme sankcionirane. Neko je morao umrijeti da bi on bio u zatvoru – zaključio je Edis Ejubović.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79