Sin ugledne sutkinje optužen za silovanje ljubavnice

Sin ugledne i utjecajne sutkinje optužen je za višekratno silovanje ljubavnice, zastrašivanje, prijetnje, neovlašteno snimanje i nametljivo ponašanje koje je trajalo punih šest godina.

Kaznena djela počinio je na više adresa u Zagrebu i apartmanima na moru od rujna 2015. do prosinca 2021. godine. Prije toga, od 2013. dragovoljno su bili u vezi. Tužitelji su ovih dana predložili i da mu se izrekne istražni zatvor s obzirom da je prekršio zabranu približavanja žrtvi.

Branko (29) bio je ljubavnik Paule (28) koja je cijelo to vrijeme bila u ozbiljnoj vezi s dečkom Lovrom (29), a trojac je zajedno išao u srednju školu te su se često družili na tulumima. Kod sve tri osobe riječ je o zlatnoj zagrebačkoj mladeži iz dobrostojećih obitelji s brojnim nekretninama u Zagrebu i na obali.

Paula je tijekom istrage koju je provodilo državno odvjetništvo svjedočila kako je od rujna 2015. pokušavala prekinuti s ljubavnikom i školskim prijateljem brankom, ali on joj to nije dao te ju je ucjenjivao.

Zvao ju je svakodnevno i slao mnoštvo sms poruka u kojima je tražio da se “nađu te provedu samo još jedan lijepi dan obećavajući joj pri tome da će to biti zadnji put, nakon čega će prekinuti njihovu vezu te ju prestati kontaktirati i ostaviti na miru”. piše Danica
Skrivena kamera

“Kad bi se Paula odbijala naći s njim, prijetio je da će ubiti nju i njezine roditelje, da će njezinim roditeljima i dečku Luki reći za njihovu intimnu vezu te kakva je kurvetina. Zahtijevao je da se snima u spolno eksplicitnom ponašanju i da snima spolni čin nje i dečka, što je u strahu i učinila te mu snimke poslala”, navodi se u optužnici.

Osim toga, učestalo je dolazio pred njezinu kuću u Zagrebu i na more, a obilazio je i kuću njezina dečka te ih poskrivećki pratio po gradu.

“U njezinoj kući u Zagrebu bez njezinog znanja i odobrenja u dnevnom boravku postavio je uređaj za prisluškivanje ispod kreveta, kao i kameru za snimanje koju je umetnuo u knjigu na polici ispod televizora, a sve kako bi prisluškivao razgovor između nje i dečka te kako bi snimio i gledao njihove spolne odnose.

Nakon toga je od nje tražio da i njega spolno zadovolji na istovjetan način kao i dečka. Jedne prilike njezino vozilo u potpunosti je premazao izmetom i natrpao ga smećem, a zbog takvog su se ponašanja Paula i njezina majka u više navrata obraćale za pomoć njegovim roditeljima”, stoji u optužnici.

Branka se tereti i da je, “protivno njezinoj volji, nad njom izvršio brojne spolne odnose i s njim izjednačene radnje na način da je svojim spolovilom penetrirao u njezinu vaginu te svoje spolovilo stavljao u njezina usta tražeći da ga oralno zadovoljava, na što je ona uslijed stanja u kojem se nalazila i pristajala”.
Mlada i glupa

Kada se tijekom susreta s njim pokušala oduprijeti, “fizički ju je napadao, prijetio joj da će je ubiti, tukao ju. a potom legao na nju i nad njom obavio više nasilnih spolnih odnošaja”.

Paula je tijekom svjedočenja u istrazi rekla kako je negdje 2013. godine počela aferu s Brankom i često su se družili kod njega doma jer je on bio sam i njoj u vezi tada nije bilo dobro, a “bila je mlada i glupa”. On joj se svidio i bio joj je interesantan ponajviše jer ona njemu nije bila interesantna. Bili su sve bliskiji i započeli su ljubavnu aferu.

Nakon što se Branko 2015. vratio iz inozemstva, Paula kaže da to baš više i nije htjela, ali se “nastavljala viđati s njim jer joj ga je bilo žao zbog toga što je to napravila i njemu i dečku Luki i nije htjela ni da on bude tužan ni nesretan”. Nije htjela da se za to sazna jer joj je bilo sramotno. Nije htjela prekinuti s Lukom te se nastavila viđati s obojicom.

Kasnije se sve otelo kontroli jer je u Branku rasla ljubomora i nije mogao podnijeti da je ona s Lukom. Htjela je prekinuti, ali on joj je prijetio i ucjenjivao ju snimkama.

“Te snimke su zapravo bile snimke našeg seksa, snimke kako ja njega oralno zadovoljavam i to bi bilo to. A i moje gole snimke jer je često inzistirao da mu pošaljem određeni broj sekundi svoga spolovila ili svojih grudi i tako to. Neke snimke se odnose na razdoblje nakon što su ti odnosi postali protiv moje volje, a neke prije toga”, otkrila je Paula.
Pet abortusa

U istrazi je svjedočio i Paulin bivši dečko koji kaže kako su oni bili zajedno još od 2. razreda srednje škole, dakle punih 13 godina. Prekinuli su lani u prosincu, nakon incidenta s Brankom i priznanja Paule da ga je cijelo vrijeme varala s njim.

“U nekom trenutku uočio sam da su Paula i Branko postali najbolji prijatelji, no nije mi bilo čudno jer smo bili veliko društvo te smo se međusobno puno družili. Inače, tijekom naše veze Paula je dva puta ostala trudna i išli smo u polikliniku na pobačaj. Kasnije sam saznao da je bila na ukupno pet pobačaja, što mi je sama potvrdila. Objasnila mi je da je dvaput bila trudna sa mnom, a triput s Brankom”, kaže Luka.

Naglašava kako je s cijelom situacijom bio jako iznenađen i loše je sve prihvatio. Osjeća se izdanim i teško se miri sa svime što je saznao. Činjenica je da ga je Paula punih osam godina lagala i zapravo vodila dvostruki život te ne može shvatiti zašto se to toliko dugo događalo.

“Kad mi je prvi put bilo sumnjivo? Pa kad smo Paula i ja bili na moru negdje 2013. u mojoj kući u Dubrovniku i tad sam na Paulinom mobitelu vidio Brankovu poruku gdje je pisalo da bi je on rado ‘lizao’. Poludio sam i napao Paulu, ali uvjerila me da je Branko u nju zaljubljen, no da ona s njim nema ništa”, zaključio je Luka.
Ecija Ojdanić

Zanimljivo je kako je u istrazi svjedočila i poznata glumica Ecija Ojdanić koja je lani u prosincu slučajno naletjela na Paulu i Branka i vidjela incident koji je prethodio konačnoj prijavi i Brankovu uhićenju.

“Sjećam se događaja koji se moguće dogodio u prosincu tijekom jutra. Vraćala sam se s trčanja Maksimirskom šumom, a moglo je biti negdje između 9 i 11 sati ujutro. U jednom trenutku ugledala sam ispred sebe djevojku duge tamnije kose kako ju je s leđa zaskočio neki mladić također tamnije kose.

Učinilo mi se kao da se oni poznaju. Iza toga sam između njih uočila žustriju raspravu i glasnije te uznemirujuće tonove, a nakon čega je ta djevojka počela vikati uzeo mi je mobitel, uzeo mi je mobitel”, navela je Ecija Ojdanić.

Kasnije je djevojci posudila svoj mobitel s kojeg je nazvala dečka Luku te su se brzo našli u Maksimirskoj. Glumica je Paulu u više navrata pitala treba li zvati policiju, ali ona je to odbijala. Kasnije se ispostavilo da je Paula odlučila sve priznati Luki, pa su obavijestili i policiju o cijelom višegodišnjem paklu kroz koji je nesretna djevojka prolazila.

Luka je nakon te šokantne spoznaje odmah prekinuo s Paulom. Valja napomenuti i kako se Branko tijekom istrage branio šutnjom te nije želio odgovarati na pitanja. Optužnica je nepravomoćna i na nju se može žaliti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79