Sin vozio na očevoj kartici – došao u Dansku, za to će platiti 28.500 eura

Litvanska transportna obitelj treba platiti 212.000 Danske krune, tj. otprilike 28.500 eura. Dok taj iznos ne bude plaćen, njihov kamion je blokiran, sa lancima na kotaču.

Danska policija zaustavila je litvanski kamion 10.11. Za volanom je bio 28-godišnjak koji je između ostalog pokazao svoju vozačku dozvolu i vozačku karticu. A onda se ispostavilo da oba dokumenta sadrže različite podatke. Samo je prezime bilo točno, a ostalo je ukazivalo na dvije različite osobe.

Kako se ispostavilo, 28-godišnjak je koristio karticu svog oca, koji je vlasnik prijevozničke tvrtke. Vozač je odmah pokušao objasniti da je sigurno promiješao vozačke kartice kad je njegov otac dva dana ranije napustio kamion. Međutim, kada su provjereni zapisi iz posljednjih 28 dana, pojavila se sasvim drugačija slika. U posljednjih šest dana vozač je naizmjenično koristio dvije kartice, sedam puta.

U Danskoj, slučajem se odmah pozabavio sud. Kazna i administrativni troškovi iznose “samo” 28.500 eura, a dok se ne izvrši uplata, vozilo ne može nastaviti putovanje prenosi Kam-bus.

 

Razmišljate o tome da postanete vozač kamiona? Razmislite opet.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79