Sin Željka Mitrovića osuđen na 11 mjeseci kućnog zatvora zbog saobraćajne nesreće u kojoj je usmrtio djevojku

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika televizije “Pink” Željka Mitrovića, na ponovljenom suđenju u Prvom osnovnom sudu osuđen je na 11 mjeseci kućnog zatvora, kao i zabranu upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pješačkom prijelazu u Ustaničkoj ulici usmrtio Andreu Bojanić (17).

Kako piše Nova.rs, Aleksandar Mitrović nije prisustvovao izricanju presude.

Aleksandar Mitrović je prvostepenom presudom u julu prošle godine osuđen za dva krivična djela: za teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja dobio je 11 mjeseci, a za nepružanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nezgodi još pola godine.

U međuvremenu, za drugo krivično djelo – nepružanje pomoći povrijeđenom, nastupila je potpuna zastarjelost. Naime, maksimalna kazna za ovo djelo je tri godine, a zastarjelost nastupa nakon što protekne duplo više vremena od predviđene maksimalne kazne. S obzirom da se nesreća dogodila u julu 2013, apsolutna zastarjelost nastupila je u julu 2019. godine.

U odnosu teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja Apelacioni sud je presudu ukinuo i predmet vratio opet u Prvi osnovni sud.

Prema navodima iz optužnice, Mitrović je BMW u vlasništvu kompanije Pink, 18. jula 2013. vozio brzinom većom od dozvoljene, odnosno više od 80 kilometara na sat. Piše i da je Mitrović prošao na zeleno svjetlo za automobile kada je naletio na Andreu Bojanić koja je prelazila na crveno za pješake.

Navodi se da je tijelo Andree Bojanić odbačeno 29 metara od mjesta udara, a da je Mitrović bez zaustavljanja “svjestan svog djela ostavio bez pomoći” Bojanić koja je od zadobijenih povreda preminula na licu mjesta.

Najviše sporenja tokom suđenja bilo je oko toga kojom brzinom je Mitrović vozio i da li je Bojanić ulicu pretrčavala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79