Sindikat Gras-a: Moguća obustava saobraćaja zbog napada na vozača trolejbusa

U sarajevskom naselju Dobrinja pretučen je vozač trolejbusa KJKP “GRAS”, potvrdili su iz ovog poduzeća.

Sarajevo: Putniku zabranili da uđe sa psom u trolejbus pa on fizički napao vozača

Dodao je da će odluku o tome na koji način izraziti protest, ali i dati podršku svojim kolegama, donijeti na sastanku sutra ujutro.

Vjerovatno će biti kraća obustava saobraćaja, moguće prekosutra, na dan naše firme – rekao je Muminović.

Istakao je da napadi na zaposlenike ovog kantonalnog komunalnog preduzeća nisu rijetki, te da godišnje zabilježe dva-tri fizička napada, dok su verbalni jako česti.

Za nadati se da će ovo prestati, da će nadležne institucije, putnici i građani doprinijeti da se to više ne dešava. Tražimo da se učini sve da se počinioc napada nađe i kazni. Putnici su dali opis. Ovo se dešava često, a niko se ne kažnjava i onda svako vidi da može raditi šta hoće. Čovjek je napadnut na radnom mjestu. Da je neko napao premijera na radnom mjestu, bio bi belaj – naglasio je Muminović, piše Radiosarajevo.

Kazao je da je vozač trolejbusa još u bolnici, ali da srećom neće imati trajnih posljedica zbog napada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79