Sindikat medicinskih sestara i tehničara KS: Poštujemo pravo na štrajk ali ne podržavamo obustavu vakcinacije

Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo reagirao je na najave o mogućem prestanku vakcinacije građana Kantona Sarajevo zbog štrajka.

Obzirom na dešavanja iz prethodne sedmice, a vezano za štrajk članova sindikata radnika u zdravstvu, zasjedao je Upravni odbor Strukovnog sindikata medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo i donio nekoliko zaključaka.

– Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo poštuje pravo na štrajk svih drugih sindikalnih organizacija. Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo nikako ne podržava obustavu vakcinacije stanovništva Kantona Sarajevo, jer ukoliko se ista ne provede za posljedicu možemo imati četvrti val pandemije – navode.

Takav scenario bi, prema njihovom mišljenju, ponovo odnio mnogo života, a još jednom bi najveći teret vala pandemije podnijele medicinske sestre i tehničari u svim javno zdravstvenim ustanovama.

– Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara Kantona Sarajevo kao apolitično udruženje ne želi da učestvuje u političkim igrama i koalicijama u Kantonu Sarajevo, niti podržava sindikate koji medicinske sestre i tehničare svih profila drže kao taoce, jer ne žele ili zbog svoje strukture ne mogu da prepoznaju ulogu medicinskih sestara i tehničara u prethodnom periodu pandemije i tome prilagode zahtjeve ili pristanu na ponude gdje se nude uvećanja plata medicinskom osoblju – stoji u saopćenju.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79