Sindikat policije KS: Očekujemo maksimalne kazne od 45 godina, da više nikada nikom na um ne padne slično

Sindikat policije KS: Očekujemo maksimalne kazne od 45 godina, da više nikada nikom na um ne padne slično


Ne prestaju reakcije zbog informacije da bi Marko Trifković Žižan mogao dobiti 15 godina zatvora zbog učešća u mafijaškoj likvidaciji sarajevskih policajaca Davora Vujinovića i Adisa Šehovića.

Podsjetimo, Žižan je priznao krivicu, pristao na 15 godina robije te potpisao Sporazum o priznanju krivice s Tužilaštvom Kantona Sarajevo, a sada ostaje da se vidi da li će mu ova kazna biti izrečena.

Iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo negoduju zbog ove informacije, te pozivaju da se napadači kazne sa maksimalnim kaznama.

Njihovu reakciju prenosimo u cjelosti.

“Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo na čelu sa Viktorom Ćatićem je, rukovodeći se postulatima pravde i pravičnosti, čvrsto opredjeljen i daje punu podršku pravosudnim institucijama Kantona Sarajevo na čelu sa Kantonalnim tužilaštvom Kantona Sarajevo i Općinskom i Kantonalnim sudom u Sarajevu, a posebno postupajućim tužiteljicama i sudiji/ama u radu u predmetu ubistva sarajevskih policajaca i izvođenju pred lice pravde pomagača, saučesnika i krvoločnog i hladnokrvnog ubice sarajevskih policajaca”, saopćili su.

Kako kažu, nemaju sumnju da su u ovom procesu primijenjene najbolje metode kriminalističke taktike, tehnike i metodike, kao i najsloženija znanja iz materijalnog i procesnog prava i da će to u konačnici rezultirati adekvatnom kaznom za sve tri osobe uključene u izvršenje pomenutog krivičnog djela.

“Posebno to očekujemo za hladnokrvnog ubicu za kojeg očekujemo da će u konačnici biti presuđen maksimalnom kaznom dugotrajnog zatvora (do 45 godina), tako da više nikada nikome na um ne padne ni pomisao da digne “ruku” na policajca”, dodaju.

Kažu da ih kriminalci kao Sindikat neće spriječiti da dignu glas, skrenu pažnju na njihovu bol ali i da daju podršku u radu pravosudnim institucijama čiji su servis u rješavanju svih oblika nezakonitih aktivnosti pojedinaca i grupa ogrezlih u kriminal.

“U vezi sa svim gore navedenim, ponovo koristim priliku da naglasim, da je policijski posao jako stresan, izazovan i u današnje vrijeme u ogromnom riziku. Policijski službenici se u svakodnevnom radu susreću sa sve složenijim događajima na koje je fokusirana cjelokupna javnost, te je nepisano pravilo da se za sve ono što nije posao policije, a što se svakodnevno imputira policiji i u što se “uvlači” policija, krivi policija, koja je konstantno pod lupom i na margini novih novokomponovanih društvenih trendova i oligarhnih kasta. Zato Sindikat u ovom segmentu, osim podrške pravosudnim institucijama, daje posebnu podršku i brižnu pažnju, kako svojim članovima, tako i svim ostalim policijskim službenicima i državnim službenicima i namještenicima u Kantonu Sarajevo ali i svim drugim policijskim i drugim agencijama za provedbu zakona u Bosni i Hercegovini i njihovim uposlenicima u zakonitom radu”, rekao je predsjednik Sindikata Viktor Ćatić.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija