Foto: TVSA
Sindikat policijskih službenika: Niko i nikakva životna situacija nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom

Sindikat policijskih službenika: Niko i nikakva životna situacija nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom


Sindikat policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo je sa bolom i nevjericom primio vijest da je mlada policijska službenica Uprave policije MUP-a Kantona u jutarnjim satima izvršila samoubistvo, navodi se u saopćenju Sindikata.

“Ovom prilikom Sindikat izražava riječi sućuti porodici stradale policijske službenice i ujedno upućuje apel svim svojim članovima ali i ostalim policijskim službenicima, državnim službenicima i namještenicima Kantona Sarajevo, da niko, ništa i nikakva životna situacija, nisu vrijedni da bi se oduzeo život sebi ili nekome drugom.

Zato, policajci, šalterski, službenici i drugi službenici u organu uprave Kantona Sarajevo, a posebno Uprave policije i MUP-a Kantona Sarajevo, trebaju između sebe da komuniciraju, razmjenjuju stavove i mišljenja i da se drže zajedno”, dodaju iz Sindikata.

Napominju “da su povodom ovog tragičnog slučaja svim policajcima najmanje potrebne populističke izjave poput izjave gospodina Katice, od kojeg su prije godinu, dvije, zahtijevali da se službenicima osigura obavezna psihoterapija, na što se oglušio, niti je preduzeo bilo kakve radnje. Još su svježe i njegove populističke izjave nakon tragičnog ubistva u Tuzli, kada se javno po medijima hvalio, da će svi policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo biti poslani na vanredni ljekarski pregled do kraja ove godine, što naravno, još nije ni započeo…, kao u ostalom i niz drugih stvari koje je obećao, a nije ispunio”, rečeno je iz Sindikata policijskih službenika, državnih službenika i namještenika Kantona Sarajevo.

Ranije su iz ŽRK Ilidža potvrdili da se radi o 27-godišnjoj Almedini Imširović.

Poznat identitet policajke (27) koja si je oduzela život u Sarajevu

Besplatnu psihološku pomoć i savjetovanje možete dobiti na broju telefona 080 05 03 05.

Takođe, besplatnu psihološku pomoć pruža i Crveni križ FBiH na broju telefona 060 343 0745 i 062 040 653.

 



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija