Sindikat pružio podršku profesorici Mersihi Močević koju je direktorica otjerala iz sarajevske škole

Sindikat pružio podršku profesorici Mersihi Močević koju je direktorica otjerala iz sarajevske škole


Nakon što je redakcija portala Crna-Hronika sa roditeljima ustanove Srednje tehničke škole, grafičke tehnologije, dizajna i multimedije u Sarajevo pokrenula priču o profesorici bosanskog jezika Mersihi Močević koja je nepravedno otjerana iz ove ustanove, u cijeli slučaj uključio se i Samostalni sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo.

Podsjećamo direktorica Jasna Čolović-Rosić svojevoljno ne želi produžiti ugovor profesorici iza koje stoje roditelji i njen dugogodišnji sad. Ona je ocijenjena najvišim ocjenama za svoj rad, sa 13 godina staža, dijete šehida i ne žele da ostave na radnom mjestu…

Otvoreno pismo podrške kolegici Močević i roditeljima učenika škole na Ilidži

SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo upućuje javnu podršku kolegici Mersihi Močević i roditeljima učenika Srednje tehničke škole grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije na Ilidži koji se otvoreno i hrabro bore da najbolji među prosvjetnim radnicima rade sa učenicima u školama. Njihova borba je i naša borba jer nam je svima jasno da se bore i protiv loših odluka, samovolje pojedinaca i katastrofalnog sistema zapošljavanja koji ne prepoznaje kvalitet a kojim direktno upravlja Ministarstvo za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo.

Roditelji ogorčeni na sarajevsku direktoricu zbog otkaza profesorici: “Najbolja je, dijete šehida i zbog čega otkaz?”

SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo očekuje da će danas najodgovornija osoba u obrazovanju u Kantonu Sarajevo i njena pratnja sa lokalnog nivoa kojoj se i za koju se uveliko radi politička kampanja u kojoj se obrazovanje, nažalost, koristi kao poligon za ubiranje političkih poena, iskoristiti priliku za vraćanje bar malo izgubljenog povjerenja prosvjetnih radnika. Nadamo se da će ona i on prije ili poslije polaganja kamena temeljca za novu osnovnu školu na Ilidži nakratko sa svojim službenim vozilima i kamerama koje ih u stopu prate, doći danas u Srednju tehničku školu grafičkih tehnologija, dizajna i multimedije na Ilidži i dati podršku kolegici Mersihi Močević i roditeljima te škole kako bi najbolji radili sa učenicima

. Njih dvoje to mogu ali je pitanje da li to žele. Da li im je stalo do jedne “obične” prosvjetne radnice, do nekih zabrinutih roditelja i njihove djece u nekoj srednjoj školi ili ne, saznat ćemo danas.

SSOOiO FBiH – Kantonalni odbor Kantona Sarajevo je obradovan pozitivnim reakcijama prosvjetnih radnika koje se šire društvenim mrežama. Potpisujemo izjave podrške kolegici Močević sa društvenih mreža te ovim putem citiramo jedan od komentara sa društvenih mreža koji je vrlo upečatljiv i koji dovoljno govori o opravdanosti ovog otvorenog pisma:

“Jedno vrijeme sam radila sa profesoricom Močević. Njena slika bi trebala da stoji u rječniku pored opisa značenja riječi “prosvjetni radnik” jer je to profesorica koja zrači pozitivnošću, na sve oko sebe prenosi svoj optimizam i entuzijazam, profesorica koja učenika motiviše i inspiriše da budu najbolja verzija sebe!” (Prosvjetna radnica, V. D. D., 01.09.2024.)


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija