Siniša Karan: Štitit ćemo Dodika, nema njegovog hapšenja

Ministar unutrašnjih poslova RS Siniša Karan rekao je kako će MUP RS zaštititi predsjednika RS Milorada Dodika.

“Branit ćemo i štititi predsjednika RS i institucije koje su napadnute neustavnim djelovanjem Suda i Tužilaštva BiH i Christian Schmidt.

Nema hapšenja Dodika, nego će biti uhapšeni oni koji ruše ustavni poredak, a da je normalna država, sad bi Sud i Tužilaštvo BiH, odnosno oni koji vode postupak protiv Dodika bili pohapšeni. Štitimo ustavni poredak, jer je napadnut ustavni poredak RS”, rekao je Karan, prenosi RTRS.

Karan je rekao kako je “Schmidt apsolutno niko i ništa”.

“Riječ je o notifikaciji Njemačke, odnosno obavještenju da je neko za nešto predložen, a to znači da je Schmidt bio predložen za visokog predstavnika i ništa više”, kazao je Karan.

On tvrdi “da Schmidt nije prošao potrebne procedure za visokog predstavnika, te da to znači da prijedlog nije uspio”.

“On je obični građanin, a nota je samo bila početak procedura koje nije prošao. On se ponaša kao da je prošao proceduru i vrši pravno nasilje.

I oni koji sada djeluju po papiru koji se zove zakon koji je ovaj čovjek nametnuo, odnosno Sud i Tužilaštvo takvim djelovanjem napadaju ustavni poredak BiH i RS”, naveo je Karan.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79