Siniša Mali se oglasio nakon što mu je poništen doktorat: Ovo je politička odluka!

Ministar finansija Srbije Siniša Mali oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Senat donio jednoglasnu odluku da je njegov rad plagijat.

Mali je na Instagramu objavio da vjeruje u svoj doktorski rad, te da je riječ o političkoj odluci koju on ne može prihvatiti.

Inače, Senat Univerziteta u Beogradu poništio je danas odluku o dodjeljivanju doktorata ministru Siniši Malom, čime je definitivno stavljena tačna na višegodišnji spor u akademskoj zajednici. Nakon ove jednoglasne odluke, oglasio se i Mali koji je rekao kako vjeruje u svoj doktorski rad i podvukao da se ne plaši, jer zna, kako kaže da je istina na njegovoj strani.

“Uvijek mi je bilo važno da stičem novo znanje, jer je to jedina stvar u životu koju vam niko ne može oduzeti. Ponosan sam na sve što sam naučio u posljednjih 20 godina, koliko se aktivno borim ekonomijom i finansijama”, rekao je Mali.

Kako je rekao, ne plaši se, jer je istina na njegovoj strani.

“Za to vrijeme sam uspio da položim i najteže stručne, međunarodne ispite iz tih oblasti, koji važe za prestižne u svjetskim ekonomskim krugovima. Želio sam da na taj način dodatno unaprijedim svoje znanje”, napisao je Mali, te dodao:

“Mislim da je to mnogo važnije od političke hajke koja se zbog doktorata vodi protiv mene punih osam godina unazad. Ja vjerujem u svoj doktorski rad, isto kao što vjerujem i u svoj rad u Ministarstvu finansija i Vladi Republike Srbije. Riječ je o političkoj odluci, koju ne mogu da prihvatim i zbog toga će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva da je opovrgnem”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79