SINOVI UBIJENE NADE NEZADOVOLJNI KAZNOM ZA UBICU: “Ubadao je nožem u vrat sve dok je nije zaklao “

Milan Trbojević (57) iz Inđije nepravosnažno je osuđen na 20 godina zatvora zbog svirepog ubistva supruge Nade Đukić (58), koje se 8. marta 2019. dogodilo u njihovoj kući u Čortanovicma.

Sinovi žrtve kažu da je ova kazna neprimjereno mala.

Inače, Trbojević je u trenutku zločina ima čak dva promila alkohola u krvi, a nesrećnu ženu je mučki ubadao nožem u vrat sve dok je nije zaklao.

Motiv ovog ubistva, koje se dogodilo na Međunarodni dan žena, bila je Trbojevićeva bolesna ljubomora. Nakon što je sud utvrdio da je Milan Trbojević kriv za zločin, sinovi ubijene žene Goran i Živko Obradović su preko advokata poručili za Kurir da nisu zadovoljni visinom kazne.

– Nismo živjeli s mamom, ali smo imali određene sumnje da je suprug zlostavlja. Ona to nikada nije nama rekla, ali se povremeno žalila na njega i pričala da imaju problema. Tek smo na suđenju saznali da ju je duže vrijeme tukao – rekli su Obradovići i istakli da smatraju da je kazna za smrt njihove majke neprimjerena.

Kako je advokat Vladimir Alisić, koji je zastupao oštećenu braću rekao, ovaj zločin prema saznanjima sinova, bio je samo kulminacija nasilja koje je njihova majka trpjela duže vrijeme.

– Oni smatraju da se izrečenom kaznom ne šalje dovoljno snažna poruka, niti se ostvaruje svrha prevencije, jer je osuđeni i prije ubistva vršio nasilje. Sinovi nisu očekivali ovakvu presudu i smatraju da je sud propustio priliku da pošalje jasnu poruku da se nasilje ne sme tolerisati – kaže advokat Alisić.

Potvrđena krivica

Alisić je istakao da jesu zadovoljni brzinom kojom je Viši sud u Sremskoj Mitrovici vodio postupak.

– Zadovoljni su što je sud utvrdio krivicu i donio presudu u kratkom roku, ali smatraju da je trebalo da bude osuđen na maksimalnu kaznu od 40 godina – dodao je Alisić.

Podsjetimo, sud je utvrdio da su supružnici kobne večeri bili kod prijatelja i da je on popio koju čašicu više. Posvađali su se, pa je Nada, koja je radila u vrtiću, ranije je otišla kući. Milan je pošao za njom i zaklao je u dvorištu njihove kuće.
Mislio da ga supruga vara i vrijeđao je

Svjedoci su takođe potvrdili da je Nadu muž fizički maltretirao i prije ubistva.

– Glava joj je često bila u modricama, a jednom je upala u našu kuću sva raščerupana i isprebijana. Milan je bio ljubomoran, mislio je da ga ona vara. Svašta joj je govorio, vrijeđao je kako je sahranila dva muža, a da njega neće – rekao je pred sudom jedan od svjedoka.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79