SIPA i MUP RS-a na 13 lokacija na području Bijeljine i Ugljevika vrše privođenja i pretrese objekata i vozila

Po nalogu Tužilaštva BiH, Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP RS-a na 13 lokacija na području Bijeljine i Ugljevika vrše hapšenja i pretrese objekata i vozila koja koriste osumnjičeni.

Radi se o predmetu u kojem se koriste dokazi dobijeni dešifriranjem Sky i Anom aplikacija, a predmet se odnosi na bijeljinsku grupu osumnjičenih.

Tužilaštvo BiH sa partnerskim agencijama u Bosni i Hercegovini i inostranstvu, radi na istrazi protiv osumnjičenih koji se terete da su duži vremenski period činili krivična djela organizovanog kriminala, povezana sa neovlaštenim međunarodnim prometom opojnih droga, pranjem novca stečenog nezakonitim aktivnostima i druga povezana krivična djela.

– Nakon lišenja slobode, osumnjičeni će u zakonskom roku od 24 sata, biti predati postupajućem tužiocu, koji će ispitati osumnjičene i donijeti odluku o daljim aktivnostima, prijedlogu pritvora ili mjera zabrane i daljim istražnim radnjama u predmetu – saopćilo je Tužilaštvo BiH.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79