SIPA izuzela dokumentaciju s KCUS-u, šta je pronađeno u sefu

Po nalogu Općinskog suda u Sarajevu i Tužilaštva KS pripadnici SIPA-e ponovo su jutros boravili na KCUS gdje su izuzimali dokumentaciju o respiratorima “Srebrene maline”.

SIPA je do sada dva puta boravila u ovoj medicinskoj ustanovi, ali nije bila izuzela svu potrebnu poslovnu dokumentaciju.

Ovo je nastavak akcije od 8.aprila, potvrdio je ranije za “Avaz” Luka Miladinović, glasnogovornik SIPA-e.

Dokumentacija nije bila izuzezeta jer se nalazila u sefu ove ustanove, koja je inspetorima prošli put bila nedostupna.

Aktivnosti su pokrenute nakon pisma ljekara koja su se pojavila u javnosti, a u kojima se govori o katastrofalnom stanju na KCUS-u i navoda da se respiratori „Srebrene maline“ ne mogu koristiti za liječenje Covid pacijenata.

Prije nekoliko dana na KCUS-u su bili državni i kantonalni tužioci.

Postupajući kantonalni tužioci koji su boravili u KCUS-u su Mladen Vukojičić i Meliha Dugalija, koja je zamjenica glavne tužiteljice Tužilaštva KS.

U koordiniranoj akciji dva tužilaštva u KCUS-u je boravio i državni tužilac Džermin Pašić. On je postupajući tužilac u predmetu „Fadil Novalić i drugi“. S njim je bio i njegov istražitelj Mirza Jamaković.

U okviru ove istrage, nedavno je obavljen i pretres firme “Verlab” i FUCZ-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79