SIPA na Dobrinji uhapsila opasnog kriminalca, kod sebe imao i ručnu bombu

Građani sarajevskog naselja Dobrinja danas su prisustvovali filmskom hapšenju dvije osobe koje su munjevito izveli pripadnici Državne agencije za istragu i zaštitu (SIPA).

Kako saznaje Avaz, pao je opasni kriminalac Admir Zuka, koji je bio „na radaru“ istražitelja SIPA-e. S njim u društvu bio je J. L. Shvativši da su mu istražitelji za petama, Zuka je odbacio ručnu bombu, nakon čega je nastala opća pometnja.

Ispostavilo se da nije aktivirao bombu, nego da je htio da se riješi nedozvoljene naprave. Prema nepotvrđenim informacijama, pronađena je i manja količina droge.

S druge strane, J. L. je, nezvanično saznajemo, saradnik SIPA-e.

Zuka je, navodno, duže vremena praćen od istražitelja SIPA-e.

Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo su za Avaz kratko kazali da su policajci na licu mjesta, kao i tim za KDZ pregled, ali da se čeka odluka dežurnog tužioca ko će obaviti uviđaj, budući da su akciju izveli pripadnici SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79