SIPA na KCUS-u treći dan: Izuzima se brojna dokumentacija s Covid odjela

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i jutros su ušli u KCUS, najveću zdravstvenu ustanovu u Bosni i Hercegovini.

Inspektori ove agencije postupaju po naredbi Općinskog suda u Sarajevu. Riječ je o nastavku aktivnosti od 5. jula. Ovo je već treći dan da pripadnici SIPA-e izuzimaju dokumentaciju.

U ponedjeljak je SIPA s KCUS-a izuzela dokumente o liječenju Palića i Hote, pacijenata koji su preminuli prije tri mjeseca u ovoj zdravstenoj ustanovi pod vrlo čudnim okolnostima.

Aktivnosti ove policijske agencije vrše se pod nadzorom Tužilaštva KS koje je vodi istragu u vezi s teškim krivičnim djelima protiv zdravlja ljudi i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja, piše Avaz.

Ove aktivnosti odnose se na predmete koji se tiču tretmana svih pacijenata koji su boravili u KCUS od otvaranja COVID odjeljenja pa do njegovog zatvaranja.

Advokat porodice Palić u Hota Damir Koldžo 11. juna podnio je krivičnu prijavu protiv Sebije Izetbegović, direktorice KCUS-a.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79