SIPA na terenu: Pretresi u Grudama i Ljubuškom, uhapšena jedna osoba

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas u na području Gruda i Ljubuškog realizovali operativnu akciju “Derbi 2”, u okviru koje su pretresli jedan stambeni objekat i pokretne stvari na jednoj, te je privremeno oduzeta dokumentacija na dvije lokacije.

Uhapšena je jedna osoba, a zbog sumnje u počinjenje krivičnih djela odavanje službene tajne, u vezi sa krivičnim djelom zloupotreba položaja ili ovlaštenja propisana Krivičnim zakonom Federacije Bosne i Hercegovine, saopćila je SIPA.

Uhapšena osoba bit će sprovedena u prostorije SIPA-e radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

– Prilikom pretresa otkrivena je i privremeno oduzeta dokumentacija koja može poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Navedene aktivnosti realizovane su po nalogu Općinskog suda u Ljubuškomi pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona a u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Zapadnohercegovačkog kantona – naveli su iz SIPA-e.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79