SIPA nastavlja sa pretresima u Sarajevu povezanim sa drogom

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) po nalogu Tužilaštva BiH i Suda BiH realizuju akciju usmjerenu na otkrivanje neovlaštenog prometa opojnih droga. Do sada su izvršeni pretresi na tri lokacije, uhapšena je jedna osoba, a u toku je nastavak akcije u Gladnom Polju.


Policijski službenici ove agencije nastavljaju sa operativnom akcijom kodnog naziva “Stršljen” koja za cilj ima otkrivanje i procesuiranje osoba osumnjičenih za organizovani kriminal i neovlašten promet opojnih droga, potvrdio je za Klix.ba portparol SIPA-e Luka Miladinović.

Tako je jutros izvršen pretres na lokaciji Gladno Polje u Sarajevu, a ranije su izvršeni pretresi na tri lokacije u glavnom gradu BiH.

Nakon jučerašnjih pretresa uhapšene su dvije osobe Nezir Barjaktarija (54) i Mersija Džidić (43), a zaplijenjeno je više od 100 grama kokaina.

U Sarajevu uhapšeni Nezir Bajraktari i Mersija Džidić

Postupajući tužilac sve vrijeme operacije koordiniše radom policijskih službenika na terenu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79