SIPA OD JUTROS NA NOGAMA: UHAPŠEN INSPEKTOR ZBOG ZLOUPOTREBE POLOŽAJA

U jutoršnjoj akcijii SIPA-e uhapšen osumnjičeni inspektor Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, a izvršeni su pretresi na više lokacija.

Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu, proveli su akciju hapšenja i pretresa, u okviru aktivnosti na procesuiranju osumnjičenih za zloupotrebu položaja i koruptivne aktivnosti.

U akciji je slobode lišen slobode Marčetić Darko (44) iz Prijedora, uposlen kao inspektor SIPA-e u Banjoj Luci.

On je osumnjičen da je djelujući u dogovoru sa osobama koje su izvršile ilegalan uvoz sportskih medikamenata i određene količine opojne droge marihuana, zloupotrijebio svoj službeni položaj i od osumnjičenih iznuđivao novac, kako bi nezakonito posredovao u njihovoj zaštiti od kaznenog procesuiranja.

Tokom istrage, piše Avaz, utvrđeno je da je osumnjičeni zlouporabio mogućnost pristupa policijskim i drugim evidencijama, kako bi uzimao podatke koje je koristio prilikom iznude novca od osumnjičenih.

Nakon hapšenja izvršeni su pretresi objekata i prostorija koje koristi osumnjičeni.

Osumnjičeni će biti predat postupajućem tužitelju Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, koji će ispitati osumnjičenog i nakon toga odučiti o daljim aktivnostima u predmetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79