SIPA oduzela 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita

U nastavku akcije kodnog naziva “Zlatni karat”, policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u utorak su na području Kantona Sarajevo privremeno oduzeli oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita.

Službenici SIPA-e pretresli tri lokacije zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal, u vezi s krivičnim djelima krijumčarenje, organiziranje grupe ljudi ili udruženja za krijumčarenje ili rasturanje neocarinjene robe, poreska utaja ili prevara i krivotvorenje znakova za obilježavanje robe, mjera i tegova.

Prilikom pretresa stambenog objekta, poslovnog objekta i sefa koji se nalazi u jednoj komercijalnoj banci, policijski službenici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli oko 3,5 kilograma zlatnog i srebrnog nakita, mobilni telefon, tri digitalne vage, te raznu dokumentaciju koja će poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

O realizaciji navedenih naredbi policijski službenici SIPA-e sačinit će odgovarajuće izvještaje, koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Tužilaštvu BiH.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79